Україна не закупляла російської вакцини - МОЗ

Заяв щодо державної реєстрації російської вакцини не надходило - МОЗ
Україна не закупляла російської вакцини - МОЗ
Вакцина (фото: pexels)
21 Жовтня 2020, 23:00
читать на русском
Жодного підґрунтя на законодавчому рівні стосовно закупівлі чи отримання російських вакцин проти коронавірусу SARS-CoV-2 сьогодні не ведеться.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Наразі заяв щодо державної реєстрації російської вакцини Гам-КОВИД-Вак у встановленому порядку від жодних суб’єктів не надходило. Окрім того, за наявною інформацією, цей продукт так само не проходив експертизу та реєстрацію в компетентних органах США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади чи ЄС, що фактично унеможливлює його закупівлю та використання в Україні. Тому будь-які припущення щодо можливих переговорів чи розгляду російських вакцин як предмету для закупівлі чи отримання не мають під собою жодного підґрунтя на законодавчому рівні, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Україні лікарські засоби, зокрема імунобіологічні препарати, допускаються до застосування виключно після їх державної реєстрації, окрім тих, що виготовляються в аптеках за рецептами лікарів та на замовлення лікувально-профілактичних закладів. Державна реєстрація лікарського засобу здійснюється виключно на підставі заяви та результатів експертизи реєстраційних матеріалів, проведеної Державним експертним центром МОЗ України.

Читайте також

Згідно з інформацією МОЗ, спрощеною процедурою реєстрації можуть користуватися засоби, які вже зареєстровані у Сполучених Штатах Америки, Швейцарській Конфедерації, Японії, Австралії, Канаді або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше гендиректор Інституту серця МОЗ і член медради при МОЗ, кардіохірург Борис Тодуров заявив, що в Україну масово завозять російську вакцину від коронавірусу, а також уже ведеться вакцинація проти коронавірусу цією неперевіреною повноцінними клінічними випробуваннями вакциною.