В Україну масово завозять російські вакцини від COVID-19 - експерт

У Міністерстві охорони здоров'я таку інформацію заперечують
В Україну масово завозять російські вакцини від COVID-19 - експерт
Фото: Pexels
13 Жовтня 2020, 11:45
читать на русском

Гендиректор Інституту серця МОЗ і член медради при МОЗ, кардіохірург Борис Тодуров заявив, що в Україну масово завозять російську вакцину від коронавірусу, а також уже ведеться вакцинація проти коронавірусу цією неперевіреною повноцінними клінічними випробуваннями вакциною.

Про це він заявив в ефірі програми "Хард Влащенко" на телеканалі "Україна 24".

Зазначимо, що Тодуров не уточнив звідки він володіє цією інформацією, але зауважив, що українські сім'ї нібито уже проводять вакцинування.

Я думаю що всі вакцини привозять з-за кордону. Українських вакцин, звичайно, немає. Яким чином вони сертифіковані і легальні, я не знаю.

Російські вакцини масово сьогодні завозять з Росії. І цілі сім'ї сьогодні вакцинуються російськими вакцинами, – розповів Тодуров.

На уточнююче запитання про те, яку саме вакцину медик має на увазі, Тодуров відповів: "Я маю на увазі вакцини від коронавірусу".

У Міністерстві охорони здоров'я таку інформацію заперечують і стверджують, що поставками російських вакцин вони не займаються.

Це Тодурова питайте. МОЗ не поставляє російські вакцини і веде переговори зі світовими виробниками, – прокоментували у відомстві в коментарі LIGA.net.

У МОЗ запевняють, що ведуть переговори зі світовими виробниками вакцини проти коронавірусу і не поставляють неперевірену російську.

Читайте також

Нагадаємо, що в Офісі президента вважають, що Україна може отримати вакцину від COVID-19 трьома шляхами: через механізм COVAX, завдяки виробництву відповідних препаратів на своїх потужностях, якщо країни Євросоюзу передаватимуть їй свої надлишки отриманих вакцин.

1