Україна отримає 25,4 млн євро гуманітарної допомоги від ЄС

Гроші використають для допомоги постраждалих на Донбасі
Україна отримає 25,4 млн євро гуманітарної допомоги від ЄС
Прапори України та ЄС (фото: facebook.com/UkraineEUMission)
27 Травня 2021, 20:16
читать на русском

Європейська комісія оголосила про виділення для України 25,4 млн євро гуманітарної допомоги. Зокрема людям, які постраждали на Сході України.

Про це повідомила пресслужба Європейської комісії.

Конфлікт на сході України продовжує тяжко впливати на мирне населення, тоді як увага ЗМІ та міжнародної спільноти згасає. ЄС продовжує задовольняти гуманітарні потреби по обидва боки лінії зіткнення. Хоча наша допомога залишається для тих, хто в основному страждає в тиші, тому слід шукати стійких рішень щодо миру та стабільності, - зазначив уповноважений з питань врегулювання криз Янез Ленарчич.

Зазначається, що ці гроші допоможуть людям, що постраждали внаслідок конфлікту, отримати доступ до медичної допомоги, включно з кращою підготовкою та реагуванням на пандемію COVID-19, а також послуги захисту, такі як юридична підтримка.

Це допоможе відремонтувати пошкоджені будинки, школи та лікарні. Також найбільш вразливих людей забезпечать засобами для задоволення їх основних потреб. Потреби вразливих людей, таких як люди похилого віку та люди з обмеженими можливостями, будуть пріоритетними.

Зазначимо, від початку конфлікту загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС зріс до 190 мільйонів євро.

Нагадаємо, що Україна надасть Індії гуманітарну допомогу, оскільки в країні складна ситуація із коронавірусом.

Читайте також

1