Україна отримає "москітний флот" від США та Великої Британії

Очікується, що малі кораблі надійдуть до України не пізніше 2022 року
7 Липня, 20:10

Вже наступного року Україна може отримати так званий "москітний флот", до якого будуть залучені малі кораблі, які передадуть США і Британія.

Про це йдеться у заяві міністра оборони Андрія Тарана на Конференції реформ в Україні, яка триває у Вільнюсі.

Це не секрет, особливо для росіян, що ми маємо насправді. У нас немає реальної зброї, яку може зупинити вторгнення з моря. Але дуже скоро, я думаю, не пізніше, ніж наступного року у нас буде, з допомогою США, Сполученого Королівства, кілька маленьких кораблів, "москітний флот", але з реальними бойовими можливостями: з сучасними протикорабельними ракетами, сучасною електронною зброєю, яка дасть нам змогу становити певну загрозу російським морським силам, - сказав Таран (досьє Андрія Тарана).

Водночас міністр зазначив, що цього недостатньо для побудови обороноздатного флоту, тому Україна працює над придбанням нових ракет і великих бойових кораблів.

Ми працюємо над створенням великих можливостей. Цього року я підписав наказ про придбання для флоту нових систем протикорабельних ракет, які будуть розташовані на березі. Ми думаємо про те, який тип протикорабельних ракет ми придбаємо і звідки, щоб встановити на корвет, який ми будуємо в Туреччині, - зазначив Таран.

Нагадаємо, з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни тривають міжнародні військові морські навчання Sea Breeze-2021.

Читайте також