Україна отримає "москітний флот" від США та Великої Британії

Очікується, що малі кораблі надійдуть до України не пізніше 2022 року
Україна отримає "москітний флот" від США та Великої Британії
Корабель москітного флоту (Фото: Depo.ua)
7 Липня 2021, 20:10
читать на русском

Вже наступного року Україна може отримати так званий "москітний флот", до якого будуть залучені малі кораблі, які передадуть США і Британія.

Про це йдеться у заяві міністра оборони Андрія Тарана на Конференції реформ в Україні, яка триває у Вільнюсі.

Це не секрет, особливо для росіян, що ми маємо насправді. У нас немає реальної зброї, яку може зупинити вторгнення з моря. Але дуже скоро, я думаю, не пізніше, ніж наступного року у нас буде, з допомогою США, Сполученого Королівства, кілька маленьких кораблів, "москітний флот", але з реальними бойовими можливостями: з сучасними протикорабельними ракетами, сучасною електронною зброєю, яка дасть нам змогу становити певну загрозу російським морським силам, - сказав Таран (досьє Андрія Тарана).

Водночас міністр зазначив, що цього недостатньо для побудови обороноздатного флоту, тому Україна працює над придбанням нових ракет і великих бойових кораблів.

Ми працюємо над створенням великих можливостей. Цього року я підписав наказ про придбання для флоту нових систем протикорабельних ракет, які будуть розташовані на березі. Ми думаємо про те, який тип протикорабельних ракет ми придбаємо і звідки, щоб встановити на корвет, який ми будуємо в Туреччині, - зазначив Таран.

Нагадаємо, з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни тривають міжнародні військові морські навчання Sea Breeze-2021.

Читайте також

1