Україна отримала перший турецький ударний безпілотний комплекс (Фото)

Його використовуватимуть Військово-Морські сили України
Україна отримала перший турецький ударний безпілотний комплекс (Фото)
розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 (Фото: Defense express)
15 Липня 2021, 20:13
читать на русском

Військово-Морські Сили України отримали перший розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 від турецької оборонної компанії Baykar Defence.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

Проводимо остаточні приймальні випробування комплексу в місці базування. Отримаємо ефективне спостереження та прикриття узбережжя та акваторій Чорного і Азовського морів, можливість ураження надводних та наземних об’єктів супротивника високоточними засобами, - розповів міністр (досьє Андрія Тарана).

За словами заступника міністра оборони Олександра Миронюка, постачання цього комплексу відбулась із випередженням графіку, передає видання Defense Express.

Впродовж декількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали випробування усіх безпілотних апаратів, що входять до складу цього комплексу – підйом на максимальну висоту, перевірка роботи корисного навантаження та пунктів управління

Комплекси Bayraktar TB2 посилять спроможності ВМС України у захисті південних рубежів.

Bayraktar ТВ2 буде поставлений на озброєння 10 бригади Морської авіації ВМСУ, разом із БПЛА передані мобільні термінали управління та ЗІП.

Особливість даного комплексу – станції управління БПЛА можуть розміщуватись не лише стаціонарно на суші чи на шасі, але й також – на будь-якому із кораблів ВМС України.

Наш флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії котрої складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів як у попередніх версіях.

Bayraktar ТВ2 будуть виконувати для ВМС України розвідувальні операції, видачу цілеуказівок, і також – виконувати ураження противника з повітря.

Збройні Сили України мають боєприпаси для таких цілей, але також – є і додаткова кількість боєприпасів, котрі можуть використовуватись для "морських" Bayraktar ТВ2.

На всі БПЛА комплексу Bayraktar ТВ2, що будуть передані ВМС України, вирішили нанести зображення хижого морського птаха, котрий буде символом підрозділу безпілотних комплексів у складі Морської авіації ВМСУ.

Передавання такого комплексу нашим ВМСУ анонсував Президент Володимир Зеленський 4 липня цього року, під час урочистостей на честь Дня ВМС Збройних Сил України.

Читайте також