Україна передала Німеччині елітні авто, придбані шахраями - фото, відео

Вартість авто понад 1 млн євро
Україна передала Німеччині елітні авто, придбані шахраями - фото, відео
Елітні авто, фото Ірина Венедіктова
15 Листопада 2021, 15:38
читать на русском

Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce у рамках правової допомоги у справі щодо масштабної міжнародної шахрайської схеми, організованої українцями.

Про це повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в Facebook.

З міжнародного пункту пропуску "Бориспіль-аеропорт" в небо піднявся літак із елітними авто вартістю в понад 1 млн євро. Транспортні засоби передані Офісом Генерального прокурора компетентному органу Федеративної Республіки Німеччина на запит про надання правової допомоги у справі щодо масштабної міжнародної шахрайської схеми, пов'язаної з інвестуванням в неіснуючі фінансові продукти, - сказала Ірина Венедіктова.

За її словами, українці організували шахрайську схему в Німеччині, Болгарії, Сербії та в інших європейських країнах.
Також елітні авто вартістю понад 1 млн євро є доказами того, що вони придбані за кошти, отримані внаслідок шахрайських дій.

На виконання запиту німецьких колег наші правоохоронці знайшли автомобілі та забезпечили накладення арештів на них в рамках міжнародного співробітництва, - додала Венедіктова.

Нагадаємо, в Польщі поліція затримала п'ятьох поляків і одного українця, яких підозрюють у викраденні автомобілів класу люкс.