Україна проти переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу без її участі

Переговори мають пройти у чотиристоронньому форматі
Важливо
Україна проти переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу без її участі
МЗС України (фото: Укрінформ)
29 Березня 2021, 20:22
читать на русском

Міністерство закордонних справ України виступає проти наміру Кремля, аби провести перемовини з лідерами Франції та Німеччини щодо ситуації на Донбасі без участі Володимира Зеленського.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі УНІАН.

За його словами, перемовини про врегулювання російсько-українського збройного конфлікту ведуться в "нормандському форматі" за участі лідерів чотирьох держав: України, Німеччини, Франції та Росії.

Переконані, що лише в повному, а не скороченому складі "норманді" можна досягти зрушень в ключових питаннях мирного врегулювання, насамперед забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню, - заявив Ніколенко.

Читайте також

Він також нагадав, що Україна докладає усіх зусиль для переговорів саме в чотиристоронньому форматі, особливо після зростання кількості обстрілів позицій ЗСУ.

Нагадаємо, 29 березня у Кремлі заявили про підготовку тристоронніх переговорів лідерів Росії, Німеччини та Франції щодо загострення ситуації на Донбасі.

До того ж 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.