Україна та Іран почали другий етап переговорів щодо збитого літака МАУ

Сторони обговорюватимуть подальший перебіг розслідування
Україна та Іран почали другий етап переговорів щодо збитого літака МАУ
Переговори Ірану та України (фото: МЗС України)
19 Жовтня 2020, 13:45
читать на русском

В Тегерані почався другий етап переговорів між Україною та Іраном про атакований український літак, який був збитий у січні 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України у Twitter.

Почали другий раунд переговорів з Іраном щодо збиття літака МАУ рейсу PS752. Працюватимемо два дні, - йдеться у повідомленні.

Сторони обговорюватимуть подальший перебіг розслідування та інші важливі аспекти - авіаційні, військові, кримінальне співробітництво, застосування міжнародних конвенцій.

Читайте також

Євгеній Єнін, заступник міністра закордонних справ, розповів, що українська сторона прагне з’ясувати всі обставини трагедії. За його словами, мова може йти як про людську помилку, так і про результат прорахунків в системі організації польотів над Іраном.

Запит на справедливість є першочерговим з боку нашого суспільства і ми не відступимо від цього, якою б гіркою не була ця правда, - наголосив дипломат.

Він також додав, що для цього два дні працюватимуть три робочі групи: це – авіаційні експерти, слідчі прокурори, а також військові.

Нагадаємо, що вранці 8 січня літак Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий одразу після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану. В результаті авіакатастрофи загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

А 11 січня Іран офіційно визнав вину за збиття українського літака із зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони, яке назвали помилковим, і взяли на себе відповідальність.

1