Україна вийде з Угоди з СНД щодо боротьби з незаконною міграцією

Вихід з угоди звільнить Україну від виконання формальних зобов’язань
Головне
Україна вийде з Угоди з СНД щодо боротьби з незаконною міграцією
Василь Мокан Фото: facebook.com
10 Жовтня 2020, 20:26
читать на русском

Кабінет Міністрів погодив проєкт закону про вихід України з Угоди про співробітництво держав-учасниць СНД у боротьбі з незаконною міграцією. Таке рішення було ухвалено на засіданні 9 жовтня.

Про це повідомив у Facebook представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан.

https://www.facebook.com/Mokan.Vasyl/posts/394892298570415

На сьогоднішньому засіданні Кабмін схвалив проєкт закону "Про вихід з Угоди про співпрацю держав ― учасниць Співдружності Незалежних Держав в боротьбі з незаконною міграцією" та проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України", - повідомив Мокан.

Читайте також

За його словами, схвалення проєкту закону забезпечить вихід України з Угоди про співпрацю держав-учасниць СНД у боротьбі з незаконною міграцією та відповідно до статті 24 ЗУ "Про міжнародні договори України" дозволить завершити внутрішньодержавні процедури, необхідні для здійснення виходу України з даної Угоди.

Мокан наголосив, що вихід з Угоди звільнить України від виконання формальних зобов'язань, які випливають з неї, та сприятиме активізації процесу укладення двосторонніх угод між Україною й іншими державами з урахуванням сучасних напрямів у сфері боротьби з нелегальною міграцією та врегулюванню питань реадмісії.

1