Україна висловила протест проведенню виборів до Держдуми РФ на Донбасі

Україна вимагає розширити санкції проти Росії
Важливо
Україна висловила протест проведенню виборів до Держдуми РФ на Донбасі
Міністерство закордонних справ України, МЗС України (фото: УНІАН)
17 Вересня 2021, 12:27
читать на русском

Україна висловила протест Росії через проведення виборів до Державної Думи на території окупованого Криму та районів Донецької та Луганської областей і примусового залучення до цього українців.

Про це повідомляє МЗС.

Залучення до голосування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, як і майже 1,5 млн виборців, які нині проживають в тимчасово окупованому Криму, суттєво спотворять результати виборів до Держдуми РФ та в цілому ставлять під сумнів їхню легітимність, - йдеться у повідомленні.

Усі причетні до організації та проведення незаконного голосування на окупованих територіях нестимуть відповідальність відповідно до законодавства України.

Закликаємо іноземні держави та міжнародні організації рішуче засудити незаконні дії РФ, чітко заявити про невизнання результатів виборів на тимчасово окупованих територіях України та нелегітимність сформованої таким чином Державної думи РФ, посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, зокрема шляхом розширення проти неї санкцій, - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, що 17 вересня в Камчатському краї Росії та Чукотському автономному окрузі почалося триденне голосування на виборах до Держдуми.

Читайте також

1