Україна заборонила трансляцію телеканалу "Беларусь 24"

Там поширювали недостовірну інформацію
Україна заборонила трансляцію телеканалу "Беларусь 24"
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
10 Червня 2021, 19:23
читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила заборонити трансляцію телеканалу "Беларусь 24".

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Ретрансляцію в Україні телеканалу "Беларусь 24" було дозволено рішенням Національної ради від 23 липня 2015 року № 1147. Підставою для вилучення телеканалу із переліку дозволених для ретрансляції програм стало розміщення в його ефірі аудіовізуальних творів, заборонених для демонстрування на території України, та фільмів за участю акторів, внесених Міністерством культури та інформаційної політики до переліку осіб, які загрожують національній безпеці нашої держави, - йдеться в повідомленні.

Нацрада тривалий час відстежувала діяльність цього інформаційного ресурсу. Зокрема, в сюжеті за 22 травня під назвою "Зеленский отказал русским в праве считаться коренным народом" поширювалася недостовірна інформація, яка дезінформує аудиторію. У цьому повідомленні звучали звинувачення щодо відмови в Україні на законодавчому рівні захищати права національних меншин через безпідставне ототожнення категорій "національна меншина" та "корінний народ".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 14 травня 2021 року про введення санкцій щодо 138 компаній, серед яких телеканали Росії та окупованого Криму.

1