Україна запросила ОБСЄ приєднатись до "Кримської платформи"

Важливо
Іноземні партнери підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України
Важливо
1 Березня, 21:43

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова представила ОБСЄ "Кримську платформу" щодо деокупації півострова та запропонувала приєднатись до української ініціативи.

Про це повідомила пресслужба зовнішньополітичного відомства.

Джапарова презентувала мету, структуру і плани роботи Кримської платформи. Вона закликала держави-учасниці ОБСЄ взяти активну участь в її діяльності та інавгураційному саміті, який відбудеться 23 серпня 2021 року.

Дуже важливо спільно шукати відповіді на весь комплекс наслідків тимчасової окупації Криму і тримати цю проблему в постійному полі зору міжнародної спільноти, - зазначила дипломатка.

Читайте також

Своєю чергою, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко представив ОБСЄ підтвердження мілітаризації Росією окупованого Криму та регіону Чорного й Азовського морів.

Іноземні партнери у відповідь підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а  також засудили порушення прав людини на півострові та його мілітаризацію.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський створив Організаційний комітет з підготовки установчого саміту "Кримської платформи".