Україна запросила ОБСЄ приєднатись до "Кримської платформи"

Іноземні партнери підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України
Важливо
Україна запросила ОБСЄ приєднатись до "Кримської платформи"
Еміне Джапарова (фото: УНІАН)
1 Березня 2021, 21:43
читать на русском

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова представила ОБСЄ "Кримську платформу" щодо деокупації півострова та запропонувала приєднатись до української ініціативи.

Про це повідомила пресслужба зовнішньополітичного відомства.

Джапарова презентувала мету, структуру і плани роботи Кримської платформи. Вона закликала держави-учасниці ОБСЄ взяти активну участь в її діяльності та інавгураційному саміті, який відбудеться 23 серпня 2021 року.

Дуже важливо спільно шукати відповіді на весь комплекс наслідків тимчасової окупації Криму і тримати цю проблему в постійному полі зору міжнародної спільноти, - зазначила дипломатка.

Читайте також

Своєю чергою, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко представив ОБСЄ підтвердження мілітаризації Росією окупованого Криму та регіону Чорного й Азовського морів.

Іноземні партнери у відповідь підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а  також засудили порушення прав людини на півострові та його мілітаризацію.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський створив Організаційний комітет з підготовки установчого саміту "Кримської платформи".