Зеленський створив новий організаціний комітет з підготовки до "Кримської платформи"

Очолив комітет міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
Зеленський створив новий організаціний комітет з підготовки до "Кримської платформи"
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
26 Лютого 2021, 17:37
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський створив Організаційний комітет з підготовки установчого саміту "Кримської платформи".

Про це повідомила пресслужба президента.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав Указ № 78/2021 "Про окремі заходи, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", яким постановив утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні установчого саміту "Кримської платформи".

Головою цього комітету став міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби). Водночас Міністерство закордонних справ забезпечує координацію участі України в діяльності Кримської платформи.

Читайте також

Зазначається, що секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов має підготувати проєкт Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя.

Своєю чергою, Кабінет Міністрів України має низку завдань:

  • розробити та затвердити Стратегію розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки;
  • розробити та забезпечити виконання першочергових заходів щодо розвитку кримськотатарської мови, зокрема із затвердження алфавіту кримськотатарської мови на основі латинської графіки;
  • забезпечити інформування міжнародних партнерів України про заходи, здійснювані задля розвитку кримськотатарської мови.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони України на закритому засіданні 26 лютого розгляне низку актуальних питань державної безпеки. Зокрема, проєкт Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

1