Україна зможе піти в контрнаступ не раніше 2026-2027 року - The Economist

Увесь цей час Україні потрібно продовжувати знижувати та знищувати російські бойові потужності.
Україна зможе піти в контрнаступ не раніше 2026-2027 року - The Economist
Збройні сили України, ЗСУ, війна / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
26 Квітня 2024, 12:35
читать на русском

Україні, ймовірно, знадобиться декілька років, щоб перейти у серйозний контрнаступ. Це може статися приблизно у 2026 або 2027 роках.

Про це з посиланням на військових експертів повідомляє The Economist.

Увесь цей час Україні потрібно продовжувати знижувати та знищувати російські бойові потужності. У стратегічному документі, опублікованому міністерством оборони Естонії 2023 року, стверджувалося, що Україні потрібно буде знищувати або завдавати серйозних поранень 50 тисячам російських окупантів кожні шість місяців, щоб не дати Росії створити сильнішу армію.

"Таким чином, великий військовий прорив для України може відбутися через кілька років і навіть тоді лише за умови збереження та посилення широкомасштабної підтримки Заходу. Це далеко не напевно, особливо з огляду на примхи американської політики", - йдеться у матеріалі.

Україні також потрібно буде продовжувати завдавати ударів великої дальності по Криму, Чорноморському флоту та російським авіабазам, що, своєю чергою, вимагатиме стабільних поставок ракет великої дальності. Наразі держава має відносно невеликий запас британських і французьких крилатих ракет. На думку експертів, щоб загальмувати оборонну промисловість Росії, потрібно було б посилити західні санкції.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Зеленський заявив, що українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак, ймовірно, Росія готує новий наступ. Він зауважив, що Росія змогла повністю знищити деякі міста та села в Україні. А українські військові не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується десь наприкінці травня або в червні.

Читайте також