Україна намагатиметься утримати лінію фронту до прибуття F-16 та боєприпасів із Заходу - Bloomberg

Цю стратегію Україна використовуватиме мінімум ще пів року
Головне
Україна намагатиметься утримати лінію фронту до прибуття F-16 та боєприпасів із Заходу - Bloomberg
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
1 Березня 2024, 07:39

Україна спробує максимально утримати лінію фронту до другої половини 2024 року, допоки не отримає винищувачі F-16 і збільшиться виробництво боєприпасів.

Про це пише Bloomberg.

"Стратегія України полягає в тому, щоб спробувати максимально утримати лінію фронту до другої половини року, коли вона може отримати винищувачі F-16, а західне виробництво боєприпасів повинно збільшитися. Це дозволило б Києву спланувати ще один можливий контрнаступ у 2025 році".

Повідомляється, що українські чиновники стурбовані тим, що російський наступ може набрати значних обертів до літа, якщо союзники України не збільшать постачання боєприпасів. Про це розповіла особа, знайома з їхнім аналізом.

За словами джерела видання, президент Росії Володимир Путін не відмовився від своєї первісної мети - захопити великі міста, включаючи столицю України Київ і Одесу.

Президент України Володимир Зеленський заявив у неділю, що нестача боєприпасів впливає на ситуацію на полі бою, і попередив, що Росія планує новий наступ навесні або на початку літа.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, перебуваючи на Донбасі назвав головні завдання, які зараз стоять перед силами оборони України.

Під час моніторингу ситуації Сирський виявив прорахунки командирів на місцях, які певним чином вплинули на оборону. Водночас щоб виправити ситуацію, він вже наказав виділити додатковий ресурс боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів.

У розвідці вважають, що російські окупанти будуть намагатися вийти на адмінкордони Луганської області до псевдовиборів президента Росії, запланованих на 15-17 березня.

Читайте також

1