Нардепка Безугла назвала розгляд мобілізаційного законопроєкту на комітеті "говорильнею"

Комітет має опрацювати понад чотири тисячі правок. Вони тематично розділені на 16 блоків, які висвітлюють концептуальні речі.
Нардепка Безугла назвала розгляд мобілізаційного законопроєкту на комітеті "говорильнею"
Мар’яна Безугла Фото: https://www.facebook.com/m.bezuhla
28 Лютого 2024, 07:33
читать на русском

Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки почав розгляд законопроєкту про мобілізацію з понад 4196 правками. Прокоментувати засідання вирішила нардепка Марʼяна Безугла.

Відповідний допис вона зробила на своїй сторінці у Facebook.

“Законопроєкт про проходження військової служби, мобілізацію та військовий облік:

⁃ 4195 правок, це завал — наче у нардепів війни немає.

⁃ Сьогодні почали розгляд на засіданні Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

⁃ Ведеться стенограма засідання — прогрес. Сайт і сторінка Комітету досі не працює.

⁃ Запропонувала зразу розібрати застереження від фракцій (це про готовність голосувати взагалі) і перейти до тематичних блоків конкретних (!) правок — пропозицію відхилили.

⁃ За дві години розглянули два питання концептуально, а не конкретні правки і завалили щодо цих двох питань рішення.

⁃ Я зазначила, що це просто говорильня і покинула засідання.

- Не звертайтеся щодо врахування тих чи інших правок зараз — дивіться, що взагалі робиться, яке врахування окремої правки”, — написала нардепка.

“Окреме вітання голові комітету (Завітневич, тегнути не можу, забанив у Facebook, сміливий) — “менеджмент 80 рівня”. Говоримо так, як до цього перед першим читанням говорили на ці ж самі теми 4 (!) дні без протоколу, після чого результати майже не ввійшли до повторно зареєстрованого законопроєкту та взагалі не увійшли до висновку Комітету”, — продовжила вона.

Також вона запропонувала девіз засідання: “Говорили-балакали”.

“А це зокрема про право військових на ротацію і звільнення, про справедливість, про рекрутинг, про військовий вишкіл громадян і багато іншого. Про реалізм”, — резюмувала Безугла.

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт №10449 про посилення мобілізації. Законопроєкт пропонує  запровадити зміни щодо норм мобілізації студентів, аспірантів та докторантів.

Читайте також

1