Україна знову надала зауваження Ірану щодо звіту про авіакатастрофу МАУ

Україна прагне істини і справедливості в розслідуванні
Україна знову надала зауваження Ірану щодо звіту про авіакатастрофу МАУ
Авіакатастрофа літака МАУ (фото: BBC)
30 Квітня 2021, 12:58
читать на русском

Державна авіаційна служба України надала свої зауваження щодо фінального звіту Ірану про авіакатастрофу літака МАУ.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі з міністром транспорту Канади Омаром Альхабра, передає Мінінфраструктури.

За його словами, Державіаслужба вже опрацювала і надала свої зауваження до проекту остаточного звіту Ірану за результатами розслідування катастрофи МАУ.  Відповідні зауваження також були надані і представникам Канади.

Україна прагне істини і справедливості в розслідуванні катастрофи рейсу PS752 і покарання винних. Зараз нами постійно ведеться робота щодо належної реакції української сторони на численні порушення норм міжнародного законодавства під час проведення розслідування катастрофи PS752, - додав Криклій.

Читайте також


Контекст. Вранці 8 січня літак Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий одразу після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану. В результаті авіакатастрофи загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

22 грудня організація цивільної авіації Ірану представила остаточний технічний звіт про катастрофу літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752.  Літак був збитий після вильоту з Тегерана зенітною ракетою через людську помилку.

30 грудня Іран заявив, що виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих у катастрофі літака МАУ.

8 січня Україна, Афганістан, Велика Британія, Канада та Швеція закликали Іран терміново надати повне та всебічне пояснення катастрофи літака МАУ, який рівно рік тому був збитий в Тегерані.

1