Українці можуть відвідати Австрію лише з поважних причин

У країні ввели загальнодержавний карантин
Важливо
Українці можуть відвідати Австрію лише з поважних причин
Укрзалізниця, поїзд Фото: УНІАН
23 Листопада 2021, 20:47
читать на русском

Українці можуть відвідати Австрію лише з поважних причин у зв'язку з введенням у країні загальнодержавного карантину з 22 листопада.

Про це повідомили в Укрзалізниці.

З 22 листопада у зв'язку із запровадженням загальнодержавного карантину в Австрії в'їзд для громадян України можливий за наявності поважної причини. Зокрема, відвідування родичів, лікування, сімейні обставини, службові поїздки, весілля, похорон тощо, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що вакциновані українські туристи або ті, які одужали від коронавірусу, з поважною причиною, можуть в'їхати до Австрії з такими документами:

  • сертифікат про повну вакцинацію, якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше ніж за 14 днів до в'їзду;
  • підтвердження про одужання після захворювання на COVID-19 (медична довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, оформлена англійською або німецькою мовою).

Своєю чергою невакцинованим туристам знадобиться:

  • підтвердження негативного результату тесту на COVID-19, зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду, та обов'язковий 10-денний карантин після в'їзду;
  • онлайн-реєстрація подорожі (Pre-Travel-Clearance — PTC, заповнити не раніше ніж за 72 години до в'їзду).

Додали, що неповнолітні туристи, які подорожують з вакцинованими дорослими, повинні показати негативний результат тесту. Також підлітки не підлягатимуть карантину.

Проте до дітей від 12 до 18 років, які подорожують самостійно, застосовуються звичайні правила в'їзду.

Нагадаємо, що Австрія першою країною в Європейському Союзі, яка зробила вакцинацію від коронавірусу обов'язковою для всього населення.

Читайте також

1