Українці обрали журі Нацвідбору Євробачення-2023

До складу журі, за підсумками голосування, увійдуть Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна
Українці обрали журі Нацвідбору Євробачення-2023
7 Листопада 2022, 15:25
читать на русском

Понад пів мільйона українців обрали журі Нацвідбору на Євробачення-2023 в Дії. Лідерами опитування стали Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

  • Тарас Тополя — лідер гурту "Антитіла", волонтер, співзасновник благодійного фонду "АНТИТІЛА";
  • Джамала — співачка та авторка пісень. Переможниця Пісенного конкурсу Євробачення-2016;
  • Юлія Саніна — фронтвумен рок-гурту "The HARDKISS". Авторка пісень, композиторка.

Після підписання угоди вони офіційно стануть членами журі. Якщо хтось з лідерів опитування відмовиться, членом журі стане наступний за рейтингом кандидат. Наприклад, Тіна Кароль або DZIDZIO.

У грудні українці вперше в історії у кілька кліків в Дії оберуть виконавця або гурт, який представить Україну на Євробаченні в Лондоні. Пів року тому понад мільйон людей подивилися Євробачення в Дії.

Нагадаємо, фінал Національного відбору на Євробачення 2023 року відбудеться у Києві 17 грудня. Задля безпеки учасників та команди конкурс проводитимуть в укритті.

Гранд-фінал "Євробачення-2023" відбудеться на арені Liverpool біля річки Мерсі 13 травня, а півфінали пройдуть 9 та 11 травня. Україна автоматично потрапляє у фінал разом із "великою п'ятіркою" (до якої входить Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія) після перемоги в конкурсі цьогоріч.

Як відомо, за рішенням Європейського мовної спілки (EBU), "Євробачення", в якому перемогла Україна завдяки гурту Kalush Orchestra, проведе Британія. Рішення було ухвалено з метою безпеки через повномасштабну війну РФ проти України.

1