Українці почали рідше одягати захисні маски та дезінфікувати руки

Частота користування засобами індивідуального захисту дещо впала
Українці почали рідше одягати захисні маски та дезінфікувати руки
Коронавірус, люди в масках (фото: УНІАН)
11 Лютого 2021, 12:32
читать на русском

У порівнянні з листопадом минулого року, частота користування засобами індивідуального захисту дещо впала. Так, 78% опитаних стверджують, що часто одягають захисну маску, 18% – інколи або рідко, 4% – майже ніколи.

Про це свідчать дані Соціологічної групи Рейтинг.

Майже 63% часто дезінфікують руки, 28% – інколи або рідко, 8% – майже ніколи. Лише 10% часто використовують захисні рукавиці, 31% – інколи або рідко, 59% – майже ніколи.

Більша частина українців, 49%, продовжують слідкувати за новинами про коронавірус, 24% - роблять це інколи, 16% - рідко. Майже 11% опитаного населення такими новинами не цікавлять взагалі. Зазначається, що суспільний інтерес поступово до цієї інформації зменшується, а частіше інших відстежують такі новини люди старшого віку та жінки.

Читайте також

Також 57% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом. 21% вважають їх надто м’якими (найбільше серед старшого покоління), 9% – навпаки надто жорсткими (молодь та середній вік). За останні кілька місяців спостерігається зростання кількості тих, хто оцінює заходи з боротьби з епідемією як оптимальні.

Опитування проводили 6-8 лютого 2021 року серед 2500 українців віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.