Українці визначилися, кого хочуть бачити наступним президентом - опитування

Найбільше шансів очолити країну у Зеленського
Українці визначилися, кого хочуть бачити наступним президентом - опитування
Опитування (фото: Pexels)
20 Травня 2021, 22:01
читать на русском

Соціологи визначили, хто з українських політиків має найбільше шансів стати президентом, якби вибори відбулися найближчим часом.

Як свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", 30,2% громадян проголосували б за чинного главу держави Володимира Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). 12,8% підтримали б лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка, 11,9% - Юрія Бойка, 11,1% - Юлію Тимошенко. Підтримка інших кандидатів нижче 8%.

Якби у другий тур сьогодні вийшли Зеленський та Порошенко, то 68% серед виборців підтримали б чинного президента, а 32% – проголосували за Порошенка. У випадку виходу до другого туру Зеленського та Тимошенко – 62% на користь чинного президента, 38% – за лідера партії "Батьківщина". У випадку виходу до другого туру Бойка з главою держави, за Зеленського – 69%, лідера партії "Опозиційна платформа – За життя" – 31%, - кажуть у "Рейтингу".

Також соціологи вияснили, що загалом, серед усіх президентів незалежної України, як і минулого року, вважають найкращим Леоніда Кучму (23%). 18% відповіли, що найкращим президентом є Зеленський, 14% вважають, що найкращим був Порошенко, 13% вважають, що найкращим був Янукович, 12% - Кравчук та лише 7% - Ющенко.

Водночас 9% відповіли, що жоден з них не був найкращим, ще 5% - не змогли відповісти.

Нагадаємо, раніше українці оцінили другий рік президентства Зеленського. Чверть українців оцінюють другий рік правління президента Володимира Зеленського на відмінно або добре, 34% – задовільно, 42% – незадовільно або жахливо.

Читайте також