Українці з 1 червня зможуть обміняти готівкову гривню на валюту у Бельгії

Буде змога обміняти на євро до 10 тисяч гривень готівкою
Важливо
Українці з 1 червня зможуть обміняти готівкову гривню на валюту у Бельгії
Купюри, гривня Фото: УНІАН
31 Травня 2022, 14:00
читать на русском

Національний банк України анонсував нові можливості обміну валюти для українців за кордоном.

У пресслужбі НБУ повідомили, що з 1 червня українські громадяни можуть обміняти готівкову гривню на місцеву валюту у Бельгії.

Національний банк України та Національний банк Бельгії підписали угоду, що передбачає запуск програми з обміну готівкової української гривні на євро.

Відповідно до неї повнолітні громадяни зі статусом українського біженця або ті, хто подав документи на його отримання, можуть обміняти на євро до 10 тисяч гривень готівкою, - кажуть в НБУ.

Передбачено два механізми обміну:

  • Обміняти у касах Національного банку Бельгії (Boulevard de Berlaimont 3, 1000 Brussels). Операції відбуватимуться в будні дні з 08.45 до 15.30.
  • Внести готівкову гривню на попередньо відкритий клієнтом рахунок в одному з відділень комерційних банків Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, ING, KBC, CBC та KBC Brussels. Банки конвертуватимуть отриману готівкову гривню в євро і негайно зараховуватимуть еквівалентну суму на цей рахунок. У такий спосіб обмін готівки в касах банків-учасників фактично не відбуватиметься. Також важливо, що жодної комісії або додаткових платежів під час цих операцій банки не стягуватимуть.

Прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень.

Обмін здійснюватиметься із застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до євро, який визначатиме НБУ.

Нагадаємо, з 21 травня в Україні почали діяти нові правила на валютному ринку. Зокрема, НБУ скасує обмеження на встановлення курсу, за яким банки продаватимуть валюту клієнтам.

1