Українці запросили Ілона Маска долучитися до купівлі Bayraktar для ЗСУ

Ексклюзив
Фонд Притули збирає кошти для закупівлі трьох БПЛА Bayraktar
Ексклюзив
22 Червня, 15:49 363

Фонд Сергія Притули 22 червня оголосив збір коштів на придбання трьох БПЛА Bayraktar для потреб ЗСУ.

Про це Сергій Притула повідомив у Фейсбуці.

Ми хочемо придбати для ЗСУ три "пташки"Байрактар... Це понад пів мільярда гривень... Допоможіть нам реалізувати цю мрію, адже вона і Ваша... Кошти колосальні, але чи є щось дорожчим за життя наших воїнів, - зазначив Притула.

До збору коштів приєднався відомий український блогер Ігор Лаченков:

Необхідна сума — 500 мільйонів гривень (15 мільйонів дол.), термін - один тиждень. Але нехай ці великі цифри вас не лякають — згадаємо литовців. Їм знадобилося три дні на один Байрактар. Ну а тепер згадаємо, що ми — українці. Чи є щось, що нашій нації не під силу?) Я, звісно, ці кошти самотужки не зберу, але певну суму точно допоможу зібрати, однак яка це буде сума — залежатиме саме від вас) Буде як моя класична банка, так і всі інші зручні рахунки фонду Притули. Кожного дня ми будемо вести підрахунок коштів, які ми зберемо спільними зусиллями. Це - історична подія. Українці зможуть зібрати на пряме, невідворотне і жорстоке смаження орків. Такого сучасна історія ще не зазнавала, - написав він у Фейсбуці.

Як долучитися до збору коштів на БПЛА для ЗСУ:

Банка: https://send.monobank.ua/jar/9Eh2uiKTUH
Реквізити фонду Притули: за посиланням.

Лаченков ініціював, аби його читачі запрошували у соцмережах Ілона Маска долучитися до збору коштів на купівлю "Байрактарів" для ЗСУ. Тож небайдужі вже почали це робити:

На пропозицію українців американський мільярдер поки не відповів.

Менш ніж за 5 годин українці зібрали на Bayraktar для ЗСУ вже понад 30 млн грн.

Довідково: Bayraktar – спільна назва для безпілотників турецької компанії "Baykar Makina". Вони представлені у трьох класах: легкому, середньому та важкому. Найвідоміший із них Bayraktar TB2, саме ця модель безпілотників перебуває на озброєнні в Україні.

Bayraktar TB2 може використовуватися не тільки для розвідки, але й сам завдавати ударів. Для цього у нього два варіанти бойового навантаження.

Нагадаємо, 22 червня фонд "Повернись живим" першим в Україні отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення.

Читайте також