Міноборони придбає додаткові Bayraktar для ЗСУ - Резніков

Ударні БПЛА матимуть українські двигуни
Важливо
Міноборони придбає додаткові Bayraktar для ЗСУ - Резніков
Bayraktar TB2 Фото: defence-ua.com
12 Листопада 2021, 21:06
читать на русском

Новопризначений міністр оборони Олексій Резніков заявив, що наступного року Міноборони додатково придбає безпілотні розвідувально-ударні комплекси Bayraktar TB2 для потреб Збройних Сил.

Про це він заявив сьогодні, 12 листопада, в рамках робочої поїздки до району проведення операції Об’єднаних сил, передає пресслужба МОУ.

Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування "Байрактарів". Ми ще додатково плануємо придбати їх у наступному році. Але це будуть українські "Байрактари", підкреслюю. Тобто виготовлені у Туреччині, але вони будуть українські, на озброєнні Збройних Сил України, - сказав міністр (досьє Резнікова).

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що Збройні Сили перебувають у постійній готовності до застосування ударного дрона в разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ.

Ми до цього йшли не один день і не два, готувалися, напрацьовуємо тактику застосування, напрацьовуємо методику. Попереду ще дуже багато цікавої для нас роботи, — сказав він.

Нагадаємо, Україна й Туреччина підписали Меморандум щодо будівництва спільного навчально-випробувального центру з експлуатації безпілотників Bayraktar. 1 листопада стало відомо, що Україна хоче налагодити повномасштабне виробництво бойових безпілотників Bayraktar для ЗСУ та експорту за кордон.

Читайте також

1