Україна хоче закупити 48 турецьких безпілотних Bayraktar TB2

Їх поставлять на озброєння в ЗСУ
Україна хоче закупити 48 турецьких безпілотних Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 (фото: з відкритих джерел)
7 Жовтня 2020, 10:28
читать на русском
Міноборони України планує закупити в Туреччині 48 безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2.

Про це в інтерв’ю виданню "Лівий берег" повідомив генеральний директор компанії "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря.

Нас цікавить розвиток виробництва ударних безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2, оскільки Міноборони України, згідно з Візією розвитку ЗСУ, планує закупити від 6 до 12 таких ударних комплексів найближчим часом. До комплексу входять чотири безпілотники та одна базова станція. Отже, Україна планує отримати 48 безпілотників, які Міноборони планує поставити на озброєння в ЗСУ, - розповів він.

Також він додав, що ціна буде привабливою, оскільки йдеться про великовузлову збірку на спільному виробництві в Україні.

Вартість кожного комплексу у такому разі зменшиться на 35%. У тому числі з урахуванням імпортних комплектуючих, які й сама Туреччина закуповує. Наразі триває вибір місця для локалізації такого виробництва, - підкреслив Ноздря.

За його словами, турецька приватна компанія Baykar Makina готова не тільки йти на наш ринок, а й інвестувати, здійснювати спільні розробки, в тому числі із залученням українських фахівців.

Читайте також

Нагадаємо, що військово-Морські Сили ЗС України провели тренування типу "PASSEX" разом з кораблем Сполучених Штатів Америки у Чорному морі.

1