Україна планує налагодити повномасштабне виробництво бойових дронів Bayraktar

Туреччина зацікавлена у відкритті нового заводу
Важливо
Україна планує налагодити повномасштабне виробництво бойових дронів Bayraktar
розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 (Фото: Defense express)
1 Листопада 2021, 13:31
читать на русском

Україна хоче налагодити повномасштабне виробництво бойових безпілотників Bayraktar для ЗСУ та експорту за кордон.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю для "Радіо Свобода", зазначивши, що роботи зі створення виробничих потужностей вже розпочались.

За його словами, Туреччина зацікавлена у відкритті нового заводу, оскільки їхні потужності з виробництва безпілотників на сьогодні досить заповнені.

Вже роботи ведуться для того, щоб виділити відповідну земельну ділянку, щоб почати предметні роботи зі спорудження центру зберігання і ремонту. І так само паралельним треком йдуть роботи зі створення виробничих потужностей і виробництва "Байрактарів" в Україні, - сказав посол.

Бондар додав, що роботи йдуть досить швидкими темпами. Тому вдасться справитись за місяці, а не роки. Зокрема йдеться про повномасштабне виробництво безпілотників з нуля.

"Байрактарами" зацікавили зараз багато країн... Тому додаткові виробничі потужності повного циклу також і в інтересі турецької сторони, щоб освоювати нові ринки і спільно проводити випробування, так і пізніше, можливо, навчання деяких іноземних колег, щоб володіти цією технологією і спільно формувати оборонну сферу, - зазначив Боднар.

Нагадаємо, що Україна й Туреччина підписали Меморандум щодо будівництва спільного навчально-випробувального центру з експлуатації безпілотників.

Читайте також

1