Українські військові застосували дрони "Bayraktar" проти російських бойовиків - відео

Вони були вперше задіяні в знищені ворожої артилерії
Важливо
Українські військові застосували дрони "Bayraktar" проти російських бойовиків - відео
Bayraktar TB2 (фото: з відкритих джерел)
27 Жовтня 2021, 08:44
читать на русском

Вчора, 26 жовтня, на Донбасі українські військові вперше використали ударні дрони "Bayraktar"проти артилерії російських бойовиків.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ у Facebook.

26 жовтня 2021 року, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного Головнокомандувач ЗС України в районі проведення Операції об'єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу "Bayraktar", - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що вчора, з 14:25 до 15:15 бойовики обстрілювали позицій Об'єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. В результаті один український воєнний загинув, інший - поранений. З початком обстрілу, через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, проте окупанти не реагували.

З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України було застосовано "Bayraktar". Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ, - додали в повідомленні.

Після цього обстріли українських позицій припинилися.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що безпекові виклики на українському кордоні актуальні як ніколи, адже агресор не відступає.