Нового міністра оборони призначила Верховна Рада

Міноборони очолив Олексій Резніков
Головне
Нового міністра оборони призначила Верховна Рада
Олексій Резніков Фото: УНІАН
4 Листопада 2021, 11:04
читать на русском

Верховна Рада на засіданні 4 листопада проголосувала за кандидатуру колишнього очільника МінТОТ Олексія Резнікова міністром оборони України.

Кандидатуру Резнікова вніс на розгляд до Верховної Ради президент України Володимир Зеленський. Він особисто представив кандидатуру Резнікова народним депутатам.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді ухвалити Постанову про призначення Олексія Резнікова міністром оборони України.

Сам Резніков, коли виступав перед депутатами, повідомив, що планує провести кадрові перестановки в Міністерстві оборони, коли очолить його.

За призначення Резнікова міністром оборони проголосували 273 народних депутатів.

Нагадаємо, цього тижня, як тільки Верховна Рада повернулася до пленарних засідань, міністри почали масово писати заяви про звільнення. 1 листопада від посад відмовилися віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. 2 листопада до них приєдналися перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко та міністр оборони Андрій Таран. Ще раніше у відставку подав міністр екології Міністр Абрамовський.

3 листопада Верховна Рада погодила відставку п'яти міністрів Кабміну Шмигаля та звільнила Андрія ТаранаОлексія РезніковаОлега УруськогоОлексія Любченка та Романа Абрамовського.

3 листопада під час засідання Кабміну було ухвалено рішення призначити виконувачем обов'язки міністра екології Руслана Стрільця.

Читайте також