Зеленський погодив кандидатуру нового міністра оборони - Бутусов

Новим очільником МОУ може стати Олексій Резніков
Зеленський погодив кандидатуру нового міністра оборони - Бутусов
Олексій Резніков (фото: УНІАН)
25 Жовтня 2021, 10:36
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру нового міністра оборони. Ним може стати міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Про це заявив журналіст Юрій Бутусов у Фейсбуці.

Зеленський погодив кандидатуру нового міністра оборони. Це Олексій Резніков, чинний віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Новий кандидат в міністри Резніков не був раніше пов'язаний з питаннями оборони та безпеки. Це професійний адвокат, який не мав відношення до бойових дій і оборонного планування. Тому Резніков буде для офісу керованої фігурою, йому буде потрібно чимало часу для того, щоб вникнути в суть того, що відбувається хаосу і виробити в ньому якусь логіку і стратегію, - написав він.

За словами Бутусова, серед інших кандидатів на посаду голови МОУ Зеленський розглядав колишнього кандидата в мери Києва з партії "Слуга народу" Ірину Верещук.

Журналіст стверджує, що "головною мотивацією Зеленського є бажання мати "говорящого" міністра оборони замість "мовчазного" Тарана, який не дає інтерв'ю і пресконференція через великі труднощі з логічним викладом своїх думок".

Таран абсолютно очевидно фізично нездоровий, і нездатний виконувати обов'язки міністра. Чинний міністр оборони Андрій Таран був запропонований очільником Офісу президента Андрієм Єрмаком і начальником комітету з розвідки Русланом Демченком, яким президент Зеленський передав всі повноваження по управлінню сектором оборони і безпеки, і по веденню війни на Донбасі. Єрмак і Демченко не хотіли заміни Тарана, і захищали його попри всі скандали, оскільки він є слухняним виконавцем, здатним віддати, наприклад, наказ № 330 про штрафи для тих, хто стріляє по російським окупантам, - стверджує Бутусов.

Також журналіст стверджує, що "Таран не заважає офісу в ручному режимі впливати на будь-які питання в армії, і перш за все на питання організації держзакупівель".

Рєзнікова Зеленський розглядає перш за все як дипломата і комунікатора, а не військового реформатора, організатора оборони. Тому, на жаль, передумови для будь-яких структурних змін в армії поки не проглядаються. Втім, на відміну від багатьох інших кандидатів, яких розглядав Зеленський, Резніков людина інтелектуальна, і є надія, що він зможе навести порядок хоча б у тих критичних сферах, які повністю розвалив Таран, - додав він.

Нагадаємо, після заяви про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поповзли чутки про можливе звільнення Андрія Тарана та Дениса Малюськи. Коментуючи це, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що це лише чутки. Він заявляв, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Читайте також наш матеріал: "Разумков проти Зеленського та відставки в уряді: початок нового сезону в Раді"

Читайте також

1