"Слуги народу": Аваков не піде ані в прем'єри, ані в мери Харкова

Водночас глава МВС може залишитися у команді Зеленського після своєї відставки
Ексклюзив
"Слуги народу": Аваков не піде ані в прем'єри, ані в мери Харкова
Народний депутат Давид Арахамія (фото: УНІАН)
13 Липня 2021, 21:10
читать на русском

Глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія прокоментував результати засідання фракції і розповів про причини відставки глави МВС Арсена Авакова, а також спростував чутки про відставку ще кількох міністрів та призначення Авакова прем`єром.

Про це з-під стін Верховної Ради, де закінчилося засідання пропрезидентської фракції повідомляють кореспонденти Парламент.UA.

Зокрема Арахамія (досьє Давида Арахамії) твердо переконаний, що відставка Авакова  і призначення Монастирського на посаду глави МВС обов`язково відбудуться у четвер і п`ятницю 15 і 16 липня.

За відставку Авакова і призначення Монастирського набереться майже 300 голосів у залі, - спрогнозував Арахамія.

Нардеп також розповів, що з Аваковим в уряді розстаються мирно, "без каменів за пазухою" і єдина причина відставки – власне бажання поки що чинного глави МВС.

Арахамія уникнув відповіді на питання про те, чи пов`язана відставка Авакова зі справою про вбивство журналіста Павла Шеремета та про те, як саме він оцінює роботу міністра.

Крім того, Арахамія заявив, що саме він запропонував Зеленському кандидатуру Дениса Монастирського на посаду очільника МВС, хоч і розуміє, що тому буде важко вступити на цю посаду.

Арахамія також розповів, що закиди про те, що Аваков стане прем`єром замість Дениса Шмигаля або ж піде кандидатом у мери Харкова – це лише чутки. Також принаймні до вересня більше не очікують на нові перестановки у Кабміні, а це означає, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Кадрових перестановок в уряді, крім Авакова не планується… Авакова прем`єром не призначать… Про його плани йти у Харків теж не чув – підсумував нардеп.

Читайте також

Нагадаємо, раніше 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку. Відставку Авакова парламент розгляне в четвер, 15 липня.

Президент Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від фракції "Слуга народу", голову комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

ЗМІ пишуть, що Монастирський – людина з близького оточення Арсена Авакова (досьє Арсена Авакова), який подав у відставку з посади міністра. У минулому скликанні Ради був помічником заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

1