Монастирський заявив, що пожертвував собою і погодився замінити Авакова

Нардеп пояснив, чому Зеленський запропонував цю посаду саме йому
Ексклюзив
Монастирський заявив, що пожертвував собою і погодився замінити Авакова
Денис Монастирський (Фото: сайт партії Слуга народу)
13 Липня 2021, 20:25
читать на русском

Народний депутат від фракції  "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський пояснив, чому президент запропонував йому посаду Авакова і чому він погодився очолити відомство.

Про це повідомляють наші кореспонденти з-під стін парламенту, де щойно закінчилося засідання фракції ""Слуга народу", на якому президент запропонував кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС.

Я вирішив пожертвувати собою і стати міністром, - прокоментував Монастирський.

Він також розповів, що президент зробив йому пропозицію сьогодні вранці, тож роздумував нардеп недовго.

Монастирський також пояснив, чому посаду міністра запропонували саме йому:

Я був у команді президента одним із перших, я разом з ним прийшов до влади, я голова профільного парламентського комітету і президент вважає, що я зможу очолити цей напрямок роботи, - заявив нардеп.

Монастирський пояснив, що у четвер профільний комітет розгляне заяву про відставку Авакова, потім це питання мають проголосувати у парламенті. Якщо нардепи звільнять Авакова, то у п`ятницю, 16 липня має відбутися ще одне засідання профільного комітету, який має рекомендувати Раді призначити Монастирського. Тоді ж очікується і голосування у сесійній залі за кандидатуру нового міністра. Після призначення Монастирський прокоментує можливі кадрові перестановки у відомстві.

Нагадаємо, раніше 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку. Відставку Авакова парламент розгляне в четвер, 15 липня.

Президент Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від фракції "Слуга народу", голову комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

ЗМІ пишуть, що Монастирський – людина з близького оточення Арсена Авакова (досьє Арсена Авакова), який подав у відставку з посади міністра. У минулому скликанні Ради був помічником заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

Читайте також

1