Зеленський подав кандидатуру нового міністра оборони до Верховної Ради

Очолити МОУ може колишній очільник МінТОТ
Важливо
Зеленський подав кандидатуру нового міністра оборони до Верховної Ради
Олексій Резніков (фото: minre.gov.ua)
3 Листопада 2021, 15:24
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський направив до Верховної Ради подання про призначення міністром оборони колишнього віцепрем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Про це повідомив представник у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

До Верховної Ради України надійшло подання президента України про призначення Резнікова Олексія міністром оборони України, - написав Мельничук.

Також він повідомив, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс подання до Верховної Ради України про призначення кандидатів на вакантні посади членів КМУ:

  • Свириденко Юлії Анатоліївни на посаду першого віцепрем'єр-міністра України - міністра економіки України;
  • Верещук Ірини Андріївни на посаду віцепрем'єр-міністра України - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;
  • Рябікіна Павла Борисовича на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Нагадаємо, цього тижня, як тільки Верховна Рада повернулася до пленарних засідань, міністри почали масово писати заяви про звільнення. 1 листопада від посад відмовилися віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. 2 листопада до них приєдналися перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко та міністр оборони Андрій Таран. Ще раніше у відставку подав міністр екології Міністр Абрамовський.

3 листопада Верховна Рада погодила відставку п'яти міністрів Кабміну Шмигаля та звільнила Андрія Тарана, Олексія Резнікова, Олега УруськогоОлексія Любченка та Романа Абрамовського.

У "Слузі народу" заявили, що пропонуватимуть Кабміну призначити на вакантні посади міністрів:

  • Ірину Верещук - на посаду віцепрем'єр-міністра України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
  • Юлію Свириденко - на посаду першого віцепрем'єр-міністра, міністра економіки України.
  • Павла Рябікіна - на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Читайте також

1