Верховна Рада звільнила міністра екології Абрамовського

Депутати вирішили задовольнити заяву міністра про відставку
Верховна Рада звільнила міністра екології Абрамовського
Міністр екології України Роман Абрамовський (фото: Facebook)
3 Листопада 2021, 13:14
читать на русском

Верховна Рада під час засідання 3 листопада задовольнила заяву міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського про звільнення.

"За" проголосували 322 депутатів.

20 жовтня стало відомо, що кандидатом на посаду глави Мінекології висунули народного депутата від "Слуги народу" Андрія Жупанина. Він вже поспілкувався з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та главою фракції СН Давидом Арахамією.

Однак на початку листопада голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що пост міністра екології віддадуть заступнику Абрамовського Руслану Стрільцю.

Нагадаємо, цього тижня, як тільки Верховна Рада повернулася до пленарних засідань, міністри почали масово писати заяви про звільнення. 1 листопада від посад відмовилися віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. 2 листопада до них приєдналися перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко та міністр оборони Андрій Таран.

Очікується, що на місце очільника МінТОТ призначать депутатку Ірину Верещук, а місце Тарана в МОУ віддадуть Резнікову.

Читайте також