Українці запросили Ілона Маска долучитися до купівлі Bayraktar для ЗСУ

Фонд Притули збирає кошти для закупівлі трьох БПЛА Bayraktar
Ексклюзив
Українці запросили Ілона Маска долучитися до купівлі Bayraktar для ЗСУ
Bayraktar фото: https://twitter.com/skiba45
22 Червня 2022, 15:49
читать на русском

Фонд Сергія Притули 22 червня оголосив збір коштів на придбання трьох БПЛА Bayraktar для потреб ЗСУ.

Про це Сергій Притула повідомив у Фейсбуці.

Ми хочемо придбати для ЗСУ три "пташки"Байрактар... Це понад пів мільярда гривень... Допоможіть нам реалізувати цю мрію, адже вона і Ваша... Кошти колосальні, але чи є щось дорожчим за життя наших воїнів, - зазначив Притула.

До збору коштів приєднався відомий український блогер Ігор Лаченков:

Необхідна сума — 500 мільйонів гривень (15 мільйонів дол.), термін - один тиждень. Але нехай ці великі цифри вас не лякають — згадаємо литовців. Їм знадобилося три дні на один Байрактар. Ну а тепер згадаємо, що ми — українці. Чи є щось, що нашій нації не під силу?) Я, звісно, ці кошти самотужки не зберу, але певну суму точно допоможу зібрати, однак яка це буде сума — залежатиме саме від вас) Буде як моя класична банка, так і всі інші зручні рахунки фонду Притули. Кожного дня ми будемо вести підрахунок коштів, які ми зберемо спільними зусиллями. Це - історична подія. Українці зможуть зібрати на пряме, невідворотне і жорстоке смаження орків. Такого сучасна історія ще не зазнавала, - написав він у Фейсбуці.

Як долучитися до збору коштів на БПЛА для ЗСУ:

Банка: https://send.monobank.ua/jar/9Eh2uiKTUH
Реквізити фонду Притули: за посиланням.

Лаченков ініціював, аби його читачі запрошували у соцмережах Ілона Маска долучитися до збору коштів на купівлю "Байрактарів" для ЗСУ. Тож небайдужі вже почали це робити:

На пропозицію українців американський мільярдер поки не відповів.

Менш ніж за 5 годин українці зібрали на Bayraktar для ЗСУ вже понад 30 млн грн.

Довідково: Bayraktar – спільна назва для безпілотників турецької компанії "Baykar Makina". Вони представлені у трьох класах: легкому, середньому та важкому. Найвідоміший із них Bayraktar TB2, саме ця модель безпілотників перебуває на озброєнні в Україні.

Bayraktar TB2 може використовуватися не тільки для розвідки, але й сам завдавати ударів. Для цього у нього два варіанти бойового навантаження.

Нагадаємо, 22 червня фонд "Повернись живим" першим в Україні отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення.

Читайте також

1