Вперше в Україні: фонд "Повернись живим" зможе купувати з-за кордону військові товари

Волонтери зможуть передавати для ЗСУ засоби "активного ураження"
Важливо
Вперше в Україні: фонд "Повернись живим" зможе купувати з-за кордону військові товари
Військове обладнання Фото: https://www.facebook.com/backandalive
22 Червня 2022, 12:59
читать на русском

Вперше в Україні благодійний фонд "Повернись живим" отримав офіційне право купувати з-за кордону товари військового призначення.

Про це розповіли у фонді.

Волонтерка-юристка Руслана Величко розповіла, що з кінця березня Фонд зареєстрований, як суб’єкт здійснення міжнародних передач товарів, зокрема, товарів військового призначення у Державному експортному контролі України.

Тепер ми можемо передавати не тільки певний вид оптики, зв’язку тощо, а й засоби "активного ураження", які є на озброєнні у армії США та інших передових європейських країн, - зазначила вона.

Величко зазначила, що новий статус дає право представникам фонду купувати у виробників відповідні товари напряму — без посередників:

І саме це не тільки здешевлює ціну, а й убезпечує від неякісного товару та недобросовісних продавців. Звісно, основну увагу ми будемо концентрувати саме на летальному озброєнні, яке посилить наші Збройні Сили. Ми готові і спроможні купувати та передавати на баланс у військові частини ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси та багато чого іншого, що пришвидшить нашу перемогу.

Волонтерка закликала небайдужих — зокрема, великий та середній бізнес, ІТ-кластер і діаспору по всьому світу — долучитись, і допомогти фонду реалізувати найамбітніші проєкти та закрити критичні запити військових.

Ми вже реалізуємо угоди на загальну суму близько 20 мільйонів доларів і незабаром порадуємо вас першими досягненнями. Частина з цих коштів була витрачена на один із найпотужніших виробів у своєму класі, - додала вона.

Нагадаємо, українці відправили 426 млн гривень армії через програму "єПідтримка". Федоров зазначав, що українці можуть перерахувати ковідну тисячу гривень для армії через Portmone у фонд "Повернись живим".

1