Українців можуть почати штрафувати за порушення комендантської години

Відповідний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді
Українців можуть почати штрафувати за порушення комендантської години
Поліція, перевірка документів, автомобіль Фото: https://t.me/patrolpolice_ua/1573

Українців можуть почати штрафувати за недотримання комендантської години, режиму світломаскування, порушень щодо обмеження торгівлі алкогольними напоями та лікарськими засобами під час війни.

Відповідний законопроєкт №7356 зареєстрували на сайті Верховної Ради України.

Метою законопроєкту є запровадження адміністративно-деліктних підстав притягнення до адміністративної відповідальності за порушення комендантської години, спеціального режиму світломаскування, обмежень щодо торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, порушення особливого режиму у сфері виробництва та реалізації лікарських засобів, які мають у своєму складі наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори, інші сильнодіючі речовини, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що за порушення комендантської години можуть карати штрафом від 170 грн до 510 грн. Тоді як за відсутність світломаскування буде попередження або накладення штрафу на громадян від 170 грн до 340 грн і на посадових осіб – від 425 грн до 850 грн.

Своєю чергою людям, які порушуватимуть обмеження щодо торгівлі алкогольними напоями та іншими речовинами, виробленими на спиртовій основі, загрожуватиме штраф від 8500 грн до 17000 грн з конфіскацією предметів торгівлі та виторгу, одержаного від продажу предметів торгівлі.

Також за порушення обмежень щодо відпуску ліків під час війни  пропонують штраф від 1700 грн до 5100 грн з конфіскацією лікарських засобів та виторгу, одержаного від їхнього продажу.

Нагадаємо, народні депутати хочуть запровадити в Україні кримінальне покарання за ігнорування повітряної тривоги.

1