Українців попередили про покарання за здавання мін та снарядів на металолом

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів потрібно негайно телефонувати за телефонами "101" та "102"
Українців попередили про покарання за здавання мін та снарядів на металолом
Розмінування Фото: ДСНС
16 Червня 2022, 12:58
читать на русском

Українцям загрожує покарання за спробу здачі знайдених вибухонебезпечних предметів на металолом, як і за їхнє використання в злочинних цілях.

Про це зазначила речниця Міністерства внутрішніх справ Олена Матвєєва на брифінгу 16 червня.

Зауважимо, що в Україні вже є чимало випадків загибелі чи травмування людей від мін та вибухонебезпечних предметів під час польових робіт, здебільшого у Київській та Чернігівській областях.

Деякі громадяни намагаються здавати вибухонебезпечні предмети на металобрухт або навіть використовувати у злочинних цілях. Нагадую, такі дії неприпустимі, небезпечні та суворо караються правоохоронними структурами, - сказала вона.

Речниця МВС закликала українців відвідувати лише ті місця на природі, які гарантовано перевірені піротехніками. В жодному разі не можна підходити до вибухонебезпечних предметів і тим більше – торкатися їх, а у разі виявлення – негайно телефонувати за телефонами "101" та "102".

Матвєєва нагадала, що можна використовувати застосунок "Розмінування України" та інтерактивний сервіс "Протилежна діяльність ДСНС України".

Нагадаємо, що в Україні ще не розміновано більш як 30 млн га території. Сапери продовжують працювати на території Київської, Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

Читайте також