Українців, яким виповнилося 25 років, викликатимуть до ТЦК для уточнення даних та проходження медогляду

Громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.
Головне
Українців, яким виповнилося 25 років, викликатимуть до ТЦК для уточнення даних та проходження медогляду
Повістка, військовий квиток Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy
6 Квітня 2024, 07:39
читать на русском

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки викликатимуть громадян, які досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

Як відомо, Президентом України підписано закон України від 30.05.2023 № 3127-IX "Про внесення змін до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", яким зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників.

Зокрема, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

З набранням чинності вищезазначеним законом територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів".

В управлінні зв’язків з громадськістю ЗСУ  уточнили, що вищевказаний закон, який Зеленський підписав 2 квітня, було офіційно оприлюднено 3 квітня, тож 4 квітня він набрав чинності.

Нагадаємо, закон №9281 Верховна Рада проголосувала ще 30 травня 2023 року, а 5 червня того ж року документ передали на підпис голові держави. Однак відтоді він лежав без підпису президента.

2 квітня 2024 року на сайті Верховної ради вказано що закон повернуто з підписом президента.

Раніше Головком Сирський заявив, що у Збройних силах України переглянули потребу в мобілізації після аудиту певних частин. Цифра буде суттєво меншою за 500 тисяч.

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Рада мала прийняти новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документа внесли понад 4 тисячі поправок.

1