Потреби у мобілізації 500 тисяч українців наразі немає - Сирський

Після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра була суттєво зменшена.
Головне
Потреби у мобілізації 500 тисяч українців наразі немає - Сирський
Олександр Сирський
29 Березня 2024, 12:34
читать на русском

У Збройних силах України переглянули потребу в мобілізації після аудиту певних частин. Цифра буде суттєво меншою за 500 тисяч.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю державному агентству "Укрінформ".

"Після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра була суттєво зменшена. Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, але й про добровольців", - сказав Сирський, відповідачі на питання щодо цифри у 500 тисяч, яка називалася раніше.

За його словами, наразі переглядають чисельність певних частин, які не беруть участі у бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності. "Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин", - сказав він.

Нагадаємо, законопроєкт про мобілізацію на наступному засіданні Верховної Ради не розглядатимуть, оскільки Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки лише 12 березня почав аналізувати 4269 поправок, більшість із яких подали парламентарі зі "Слуги народу".

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Рада мала прийняти новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документа внесли понад 4 тисячі поправок.

Читайте також

1