Профільний комітет Ради відхилив пропозиції щодо економічного бронювання

Фактичною суттю таких правок став би принцип "війна для бідних", а це неприпустимо, - вважають у Комітеті.
Головне
Профільний комітет Ради відхилив пропозиції щодо економічного бронювання
військові
27 Березня 2024, 19:51
читать на русском

Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилив пропозиції щодо "економічного бронювання" від мобілізації.

Як інформує  LIGA.net, про це повідомив нардеп "Слуги народу", член профільного комітету Ігор Копитін.

За словами Копитіна, були окремі пропозиції щодо бронювання людей, які отримують певну зарплатню та сплачують податки, але вони були відхилені "навіть без обговорення".

"Метою законопроєкту є встановлення соціально справедливої мобілізації. Фактичною суттю таких правок став би принцип "війна для бідних". А це неприпустимо!", - пояснив парламентар.

Копитін зауважив, що в комітеті відбувається попередній розгляд.

"Можливо, у сесійній залі Верховної Ради під час другого читання автори цих правок зможуть ініціювати їх врахування", – додав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді може з’явитись законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації. Його планують зареєструвати уже в кінці березня.

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть змінитися правила бронювання військовозобовʼязаних, зокрема критерієм для цього може стати сплата податків з офіційної зарплати чи доходів.

Начебто бронювання від мобілізації зможуть отримати фізичні особи, які сплачують в місяць ПДФО на рівні 6 тисяч гривень, тобто ті, хто має близько 33 400 тисяч гривень окладу. Також звучала пропозиція – поріг офіційної зарплати (оклад) від 35 000 грн, що майже відповідає першому варіанту. Третій параметр: на бронювання може розраховувати співробітник, за якого роботодавець платить близько 14 500 грн ЄСВ (відповідає окладу 66 000 грн). Однак потім від цих ідей відмовилися.

Про чинні правила бронювання можна прочитати тут.

Читайте також

1