Українців з антитілами не будуть вакцинувати у першій хвилі - Ляшко

Спершу захистять тих, хто ще не хворів
Українців з антитілами не будуть вакцинувати у першій хвилі - Ляшко
Щеплення, вакцинація (фото: CNN)
28 Січня 2021, 15:08
читать на русском

Українців, які перехворіли на коронавірус, не будуть вакцинувати перші 3-6 місяців, оскільки у них уже виробились антитіла.

Про це повідомив головний державний санлікар Віктор Ляшко, передає ТСН.

За його словами, для тих, хто уже перехворів, вакцинація буде відтермінована на 3 -6 місяців, оскільки у таких людей уже є захист.

Ми краще захистимо того, хто не перехворів, а потрапляє в групу ризику, що може привести до ускладнень не сумісних з життям, - зазначив Ляшко.

Він уточнив, що сьогодні або завтра має відбутися засідання правління програми "COVAX", де остаточно розв'яжуть питання - коли й скільки Україна отримає безкоштовної вакцини від коронавірусу.

Читайте також

Попередньо домовлено про 16 мільйонів доз препарату. 100% підтвердження є поки лише щодо половини кількості. Очікують, що транш надійде уже в лютому і в ньому, з-поміж іншого буде і американська вакцина компанії Pfizer.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 27 січня заявив, що  Україна почне вакцинацію вже в лютому, і українці отримають доступ до якісної, безпечної та ефективної вакцини. Це — беззаперечний пріоритет уряду.

1