Українцям дозволили продавати автівки разом з номерними знаками

Повторно платити за номери із певною комбінацією цифр не доведеться, проте, є винятки
Українцям дозволили продавати автівки разом з номерними знаками
Автомобілі Фото: Pexels
13 Травня 2023, 15:50
читать на русском

Кабмін ухвалив установу за якою українцям дозволили продавати автомобілі разом із номерними знаками. Згідно з нею, тепер під час укладання договору купівлі-продажу та у разі перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна безкоштовно передати номери від попереднього власника новому.

Про це інформують у МВС.

Там зазначили винятки:

  • з відповідною комбінацією цифр;
  • індивідуальні.

"Номерні знаки з відповідною комбінацією цифр – платні номерні знаки державної реєстрації – можна передавати лише за умови оплати їхньої вартості. Тобто у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їхніх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити їхню вартість сервісному центру МВС", – розповіли в міністерстві.

Попри це і тут є виняток.

"Так, повторно платити за номери із певною комбінацією цифр не доведеться, якщо вони передаються між документально підтвердженими родичами", - резюмували у МВС.

Нагадаємо, починаючи з червня 2023 українці зможуть зареєструвати авто безпосередньо в салоні, з серпня – придбати номери онлайн, а з вересня весь процес купівлі-продажу авто буде переведено в цифровий варіант.

1