Від вересня в Україні можна буде продати і купити авто в "Дії"

Від червня реєструвати автомобільні номери можна буде безпосередньо в автосалонах
Важливо
Від вересня в Україні можна буде продати і купити авто в "Дії"
Автомобіль, євробляхи фото: pexels
3 Травня 2023, 14:36
читать на русском

Починаючи з червня українці зможуть зареєструвати авто безпосередньо в салоні, з серпня – придбати номери онлайн, а з вересня весь процес купівлі-продажу авто буде переведено в цифровий варіант.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Уже у вересні з Мінцифрою плануємо весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант - в "Дію". Потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них", – розповів міністр.

Він додав, що також буде ліквідовано обов'язкову технічну експертизу - людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі. Технічна експертиза залишиться лише при першій реєстрації автомобіля і за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто.

Клименко також розповів, що  реєстрація автомобіля автосалонами буде можлива вже в червні. При купівлі автівки в автосалоні покупець одразу отримуватиме техпаспорт і номерний знак. Для цього не потрібно буде приїжджати в сервісний центр.

Також буде скасовано транзитні номери, яких видавалося на рік приблизно півтора мільйона.

"У серпні плануємо ввести онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час", - розповів глава МВС.

Нагадаємо, в Україні водіям заборонено їздити на машині без страховки на автомобіль. Але деякі нехтують цим правилом. У 2023 році в Україні розмір штрафу за відсутність автоцивілки становить 425 грн. Якщо порушник не оплатить штраф протягом 15 днів, то його сума збільшується до 850 грн.

Читайте також

1