В Україні змінили правила видачі автомобільних номерів

Сервісні центри МВС видаватимуть номерні знаки лише своїй області
В Україні змінили правила видачі автомобільних номерів
автомобільні номери (Фото: Рікавто)
25 Березня 2021, 21:54
читать на русском

Кожен сервісний центр МВС України видаватиме номерні знаки на транспортні засоби тільки своїй області, незалежно від місця прописки власника автомобіля.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Кожен сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки тільки своїй області, — йдеться в повідомленні.

Нові вимоги не поширюватимуться на номерні знаки, залишені громадянами на платному зберіганні в сервісному центрі.

Нововведення дозволить оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення і логістичні витрати на доставлення й зберігання номерних знаків інших регіонів, — зазначили у МВС.

Читайте також

Нагадаємо, 17 березня 2021 року набув чинності закон про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Якщо раніше відповідальність за керування у стані алкогольного сп’яніння вперше передбачала штраф  - 10 200 гривень і позбавлення права керування на рік, то тепер таке ж правопорушення вперше тягне за собою штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Якщо особа вдруге протягом року скоює таке правопорушення, то вона мусить заплатити штраф – 34 тисячі гривень, транспортний засіб вилучається на три роки, а також можливе оплатне вилучення транспорту.

Якщо водій втретє сідає за кермо напідпитку, то штраф становитиме до 51 тисяч гривень з адміністративним арештом до 15 днів, а також передбачається конфіскація транспортного засобу – безоплатне вилучення.

1