В Україні розробили прототип легкого плаваючого тактичного автомобіля

Авто можна використовувати як у військових, так і в мирних умовах
В Україні розробили прототип легкого плаваючого тактичного автомобіля
Легковий плаваючий тактичний автомобіль (Фото: Незалежний промисловий портал)
3 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Українські інженери-дизайнери представили концепт легкого плаваючого тактичного автомобіля (ЛПТА) для сил спеціального призначення, який також може використовуватися і в невійськових сферах діяльності.

Про це повідомив Національний Промисловий Портал.

Нове авто має низку конструкторських особливостей, а саме:

  • Його будова аналогічна автомобілям багі (кузов, змонтований на просторовій рамі). Фактично, автомобіль має три скріплені між собою та кузовом болтовими з’єднаннями рами: на нижній — змонтовано кузов і елементи трансмісії та підвіски, на внутрішній – сидіння та прилади та верхня, що являє собою каркас безпеки;
  • монообємний кузов із поліетилену високої щільності, який забезпечує, зокрема, необмежений термін служби без корозії, високу ударну міцність, плавучість (матеріал легший за воду), стійкість до хімічно агресивних речовин. Крім того, цей поліетилен не потребує фарбування та є екологічно чистим і безпечним. Кузов планують виробляти шляхом лиття;
  • авто має систему водовідведення з внутрішнього об’єму;
  • у машини повний привід на всі колеса із блокуванням міжосьових і міжколісних (щодо задніх коліс) диференціалів;
  • у авта є три паливних баки – біля бортів і під задніми сидіннями, що дає можливість пересуватися на великі відстані. При цьому бортові баки можуть бути замінені на баки для води чи інших рідин.

Автомобіль одночасно може перевезти до п`яти осіб включно з водієм і вантаж. У комплекті авто пропонується із плаваючим причепом уніфікованої конструкції.

Читайте також

Нагадаємо, днями курйозний випадок трапився з автопілотом електрокара Tesla, який переплутав рекламний прапор із світлофором і  став наполегливо чекати, коли "світлофор" підморгне зеленим.

1