Українцям спростили в'їзд до Грузії

Країни визнаватимуть паспорти вакцинації
Важливо
Українцям спростили в'їзд до Грузії
Грузія фото: Pinterest
3 Червня 2021, 16:30
читать на русском

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і очільник уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі найближчим часом укладуть угоду про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19.

Про це повідомляє урядовий портал.

Спрощення умов в’їзду до Грузії для громадян України та поступове нарощування регулярного авіасполучення між містами наших країн сприяє активізації туризму. Уряд України також зацікавлений у збільшенні потоку грузинських туристів. Взаємне визнання документів про вакцинацію має максимально спростити перетин кордону нашими громадянами, - заявив Шмигаль.

Окрім туризму, очільники обговорили посилення співпраці у сфері безпеки, торгівлі, енергетики.

Прем'єр-міністр (досьє Шмигаля) наголосив, що Україна та Грузія є стратегічними партнерами, що підкріплюється конкретними діями та фактами.

Ключовим фактором, який об’єднує наші держави, є спільність європейських та євроатлантичних прагнень. Я впевнений, що вступ наших країн в ЄС і НАТО - це лише питання часу, - сказав він.

Нагадаємо, що на саміті НАТО, який відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України і Грузії щодо виконання кроків для вступу в НАТО. Проте, на зустріч не запрошують жодну із країн.

Читайте також

1