Українцям виплатили лікарняних на 1,8 млрд грн

У листопаді виплати збільшились на 50% у порівнянні з жовтнем
Українцям виплатили лікарняних на 1,8 млрд грн
Виплати, гроші (фото: Pexels)
9 Грудня 2020, 10:00
читать на русском

У листопаді видатки Фонду на лікарняні зросли у півтора раза та становили 1,8 млрд грн, а це на 50% більше, ніж у жовтні.

Про це повідомила пресслужба Фонду соціального страхування України.

У Фонді повідомили, що за оперативними підсумками листопада 2020 року, ФССУ прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку із травмою або хворобою, зокрема на COVID-19, на суму 1,8 млрд гривень.

Це на 0,6 млрд гривень, або 50% більше, ніж у жовтні, - йдеться у повідомленні.

Фонд виплатив допомогу вчасно та в повному обсязі.

Минулого місяця фонд отримав 565,2 тис. листків непрацездатності для оплати соцвиплат. У жовтні таких листків непрацездатності було 395,4 тис.

Читайте також

Зазначається, що значне зростання кількості лікарняних листків спостерігається Фондом з осені та пов’язано із сезонним розповсюдженням респіраторних хвороб, збільшенням потреби у догляді за хворими дітьми, ізоляцією при COVID-19, а також захворюванням працівників на коронавірус.

У жовтні у порівнянні з вереснем видатки Фонду на компенсацію застрахованим особам втраченого за час лікування заробітку зросли на 38,7% або на понад 0,3 млрд грн, - додали у ФССУ.

З початку року допомоги по тимчасовій втраті працездатності нараховано Фондом для майже 2,1 мільйона осіб, з яких понад 56 тисяч – у разі ізоляції від COVID-19.

Раніше повідомлялось, що Фонд соціального страхування виплатить понад 50 тисячам працівників компенсації за час, який вони провели на самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що сімейний лікар має право закрити лікарняний пацієнта без негативного ПЛР-тесту, оцінивши загальний стан пацієнта та тривалість захворювання.