Українська "Вікіпедія" посіла 16 місце у світі

Український мовний розділ "Вікіпедії" існує з січня 2004 року
Українська "Вікіпедія" посіла 16 місце у світі
Вікіпедія (Фото: Pixabay)
9 Серпня 2022, 20:47
читать на русском

Українська "Вікіпедія" обігнала арабську та посіла 16 місце за кількістю статей серед 328 мовних розділів онлайн-енциклопедії.

Про це повідомила пресслужба "Вікімедіа Україна", передає ДМ.

За минулий місяць в арабському розділі редактори та редакторки створили 6604 статті, в українському — 17 175. Саме ця різниця і дозволила українській "Вікіпедії" вирватися вперед, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що в українському розділі енциклопедії зареєстровано майже 640 тисяч користувачів, тоді як в арабському - понад 2 280 000. Проте в українській "Вікіпедії" майже вдвічі більше адміністраторів - 49 (26 в арабській).

Своєю чергою наступний конкурент - це варайський мовний розділ, який випереджає Україну на понад 80 тисяч статей. Проте він поступається за якістю українській "Вікіпедії", оскільки більшість статей складаються з кількох речень.

Кількість статей у мовному розділі ніколи не була основною ціллю при побудові "Вікіпедії", але спільнота любить перегони між мовними розділами — зокрема й тому, що це додає "спортивного" інтересу до поширення вільних знань, - сказав  редактор і адміністратор української "Вікіпедії" Ярослав Стефанко.

Додали, що мовний розділ очолює англійська "Вікіпедія", яка містить понад 6 560 000 статей.

Український мовний розділ "Вікіпедії"  існує з січня 2004 року.

Нагадаємо, "Вікіпедія" склала рейтинг 100 найвідвідуваніших статей серед українців за час повномасштабної війни.

1